Main Exam   Recp Desk   Single Exam   Work Room
TC Architects - Portfolio

SPOONHOWER ORTHODONTICS

Construction has just been completed on this 5,400 square foot freestanding Orthodontic Practice in the City of Green.
 
Upon arrival at this facility, you will know that you have found someplace special. The warehouse like exterior features brick, accented with bold colored vertical siding, and extensive glass for lots of natural lighting inside. The interior features LVT wood floors, exposed trusses and vibrant colors.
 
The waiting area will have a combination of seating options including:  window seats, soft upholstered furniture, as well as bistro seating at the coffee bar.  The design includes a special kid’s play area with a magnetic white board, in lieu of video games to encourage creativity. 
 
A brightly colored wall works as a way finding tool to the treatment area, but also as a photo gallery allowing you to get to personally know the staff.  No time to brush your teeth before the appointment? No worries!  A brushing station is on your path in the heart of the facility.
 
Their design includes, two consultation rooms and a private exam room with large windows.  The treatment area houses six dental chairs and a stunning curved glass wall overlooking the landscaped yard.
 
The facility also houses a panoramic x-ray unit, a large sterilization area, and an in-house lab. 
 
The staff is excited about the covered private entrance, lockers, break room and patio.